Ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα στις Σέρρες

Ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα και στις...

Σύλληψη και τσουχτερό πρόστιμο σε 39χρονο στις Σέρρες

Με χειροπέδες έφυγε από το κέντρο διασκέδασης...

Στις Σέρρες ο Στέλιος Πέτσας για την εντατικοποίηση των εμβολιασμών

Την ανάγκη προώθησης του εμβολιαστικού προγράμματος κατά της covid-19, μέσω συντονισμένων δράσεων σε συνεργασία με τους δήμους, την επιστημονική κοινότητα, όλων των φορέων αλλά και της εκκλησίας τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, οποίος επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης την πόλη των Σερρών.

Πέντε καινοτόμες εκπαιδευτικές συναντήσεις που θα αφορούν ζητήματα υγείας και ανάπτυξης παιδιών, συνδιοργανώνουν στο πλαίσιο του διακρατικού έργου In4Child o Δήμος Σερρών και ο Όμιλος Ουνέσκο Σερρών.

Σκοπός των συναντήσεων είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ορθών πρακτικών για την παροχή κοινωνικής στήριξης σε παιδιά που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, μέσω -μεταξύ άλλων – της ένταξης καινοτόμων εκπαιδευτικών παρεμβάσεων σε παιδιά και γονείς.
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στον χώρο συνεδριάσεων της πρώην Τ.Ε.Δ.Κ. ΣΕΡΡΩΝ Αθ. Αργυρού 4, με τη συμμετοχή Υπαλλήλων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας Υγείας Παιδείας και Πολιτισμού και των Δομών, Υπαλλήλων της Κ.Ε.ΔΗ.Σ και του Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. κατά τις παρακάτω ημερομηνίες: 1, 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2021 καθώς και 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2021 κατά τις ώρες 09:00 με 12:00.

ΟΙ θεματικές ενότητες

Οι θεματικές ενότητες αφορούν στα παρακάτω κρίσιμα ζητήματα:
1. «Ενισχύουμε την ψυχική υγεία των παιδιών μέσα από τη στήριξη των φροντιστών και των εκπαιδευτικών τους: στο επίκεντρο το εργασιακό άγχος».
2. « Η ψυχική ανθεκτικότητα ως καθοριστικός παράγοντας για την ψυχική υγεία σε εποχές κρίσης : πώς την καλλιεργούμε σε παιδιά και ενηλίκους».
Τα σεμινάρια θα υλοποιηθούν από την Βασιλική Βασσαρά, MSc. Σχολική Ψυχολόγο, Εκπαιδευόμενη στη Συστημική-Οικογενειακή Θεραπεία.
Μέσα από τις εκπαιδευτικές αυτές συναντήσεις αναμένεται να παρασχεθούν χρήσιμα εργαλεία στο προσωπικό των δομών του Δήμου προκειμένου να βελτιώσουν περαιτέρω τις υπηρεσίες τους προς τον πλέον ευάλωτο πληθυσμό: τα παιδιά.
Η δράση εντάσσεται στο έργο: «In4Child – Ψυχοκοινωνικές και υγειονομικές παρεμβάσεις για την ευημερία των παιδιών από ευάλωτους πληθυσμούς», το οποίο υλοποιεί ο Όμιλος Ουνέσκο Σερρών στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg IPA CBC «Ελλάδα – Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας 2014-2020», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Εθνικών Πόρων των συμμετεχουσών χωρών.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 240 επισκέπτες