Σέρρες: Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς ακούστηκε στα σχολεία

Με ευχές για καλή και δημιουργική χρονιά...

Ικανοποιημένος από τη Δομή Μεταναστών Σερρών ο Ν. Μηταράκης

Τα εύσημά του για τον τρόπο λειτουργίας της...

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Σερρών στην 85η ΔΕΘ

Η 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης | 11-19.09.2021 ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021, ως η πρώτη Covid-Free Έκθεση με φυσική παρουσία.

Σωτήρια αποδείχθηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά που ξέσπασε την Τρίτη το μεσημέρι κοντά σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις έξω από τον Λευκώνα Σερρών, αποσοβώντας τον κίνδυνο επέκτασής της.

Δέκα οχήματα με 20 άντρες επιχείρησαν και ευτυχώς έσβησαν τη φωτιά χωρίς να κινδυνεύσουν ούτε άνθρωποι ή ζώα.

Σύμφωνα με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής της Π.Ε Σερρών Σωτήρη Δημητράκη που μίλησε το πρωί στην ΕΡΤ Σερρών, ήταν πραγματικά πολύ δύσκολη η επιχείρηση κατάσβεσης λόγω του δυνατού αέρα και του ανάγλυφου του εδάφους που δεν επέτρεπε την εύκολη πρόσβαση στο σημείο της φωτιάς.

Η προσπάθεια των πυροσβεστών ενισχύθηκε με όλες τις υδροφόρες και μηχανήματα του Δήμου Σερρών με αποτέλεσμα να σβήσει μόλις δέκα μέτρα από αποθηκευτικό χώρο με άχυρα της κτηνοτροφικής μονάδας.

Συνολικά κατέκαψε 15 στρέμματα χαμηλής βλάστησης και αναμένεται το πόρισμα του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής για τα αίτια που την προκάλεσαν. Η αρχική εκτίμηση – σύμφωνα με τον κ. Δημητράκη – είναι ή από αμέλεια ή πρόθεση και όχι από λόγους ανωτέρας βίας π.χ καιρικά φαινόμενα.

Διαβάστε επίσης:

  • Μεγάλη φωτιά κοντά στην Αλιστράτη Σερρών Ισχυρή Πυροσβεστική δύναμη επιχειρεί αυτή την ώρα για τον περιορισμό και κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε το βράδυ κοντά στην Αλιστράτη Σερρών προς Λευκ...