«Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Σερρών μέχρι αυτή τη στιγμή είναι ελεγχόμενη αλλά υπάρχουν και όρια, εάν έχουμε πολλή μεγάλη προσέλευση λόγω covid 19, θα αντιμετωπίσουμε και δυσκολίες» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Σερρών – Μαιευτήρας Δημήτρης Μπαλαξής.

Ο κ. Μπαλαξής επισήμανε την αναγκαιότητα για ενίσχυση του Νοσοκομείου Σερρών από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα υγείας αλλά και με νέους γιατρούς σημειώνοντας πως υπάρχουν πολλές αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης.

Τρία τμήματα υποδοχής και διαχείρισης covid
Σχετικά με την εικόνα αυτή τη στιγμή ο κ. Μπαλαξής είπε πως έχουν διαμορφωθεί τρία τμήματα (παλιές κλινικές) για την υποδοχή και διαχείριση περιστατικών covid- 19 δηλαδή (παλιά νευρολογική, ΩΡΛ και ορθοπαιδική) που επιλέγησαν έτσι για να είναι ενιαίος χώρος στο ισόγειο του Νοσοκομείου για να μη χρειάζεται να γίνεται μετακίνηση και πιθανή διασπορά του ιού τους άλλους χώρους. Το ένα τμήμα φιλοξενεί διαγνωσμένα περιστατικά θετικά στον ιό που χρειάζονται νοσηλεία (σοβαρά συμπτώματα – εκτός ΜΕΘ) και τα δύο τμήματα περιστατικά ύποπτα για covid 19 . Παράλληλα έχει διαμορφωθεί ένας χώρος με δυο κρεβάτια όπου μεταφέρονται τα ύποπτα για covid 19 περιστατικά , γίνεται η διασωλήνωση στα δύο κρεβάτια και αν είναι θετικός στον ιό ο ασθενής διακομίζεται σε νοσοκομείο αναφοράς εκτός Σερρών, αν είναι αρνητικός σε ΜΕΘ .
Σημείωσε δε πως είναι έντονη η κόπωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και ανέφερε πως ενισχύθηκε με παρέμβαση της Περιφέρειας κατόπιν αιτήματός του, με τρεις γιατρούς δύο παθολόγους και έναν γενικό γιατρό από Κέντρα Υγείας ο Παθολογικός Τομέας, αλλά υπάρχουν αποχωρήσεις και το πρόσημο δεν θα είναι θετικό, επαναλαμβάνοντας πως πρέπει να ενισχυθεί περισσότερο και από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα υγείας και με νέους γιατρούς.

Θετικοί στον ιό γιατροί

Θετικοί στο κορονοϊό διαγνώσθηκαν τέσσερις γιατροί του Νοσοκομείου Σερρών , ενώ μια γιατρός βρίσκεται σε προληπτική καραντίνα.Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών Μιχάλης Παπαμιχάλης έκανε έκκληση και σε ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στο Νοσοκομείο Σερρών για να μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία λόγω Covid-19 επανέλαβε το αίτημά τους για προσλήψεις μονίμων γιατρών, υποστηρίζοντας πως το Νοσοκομείο Σερρών βρίσκεται σε οριακή λειτουργία.
Θετικοί στον κορονοϊό διαγνώσθηκαν δύο γιατροί από Κέντρα Υγείας της Π.Ε και μια νοσηλεύτρια.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης:

  • Π.Ε. Σερρών: 64 τα νέα κρούσματα Covid-19 Σταθερά στην πρώτη τετράδα των πλέον επιβαρυμένων επιδημιολογικά περιοχών της ελληνικής περιφέρειας συνεχίζει να βρίσκεται η Π.Ε. Σερρών. Στα 64 ανέρχονται τα ν...
  • Π.Ε. Σερρών: 55 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 55 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση της Τετάρτης 25/11 του ΕΟΔΥ για την εξάπλωση της πανδημίας. Ιδιαίτερ...
  • Π.Ε. Σερρών: 31 τα νέα κρούσματα Covid-19 Αργά, αλλά σταθερά μειωμένος, είναι μέρα με την μέρα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών. Στα 31 ανέρχονται τα νέα κρούσματα σύμφωνα με...