Ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα και στις Σέρρες το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις μνήμης. Το πρωί τελέστηκε δοξολογία στον Ι.Μ. Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παππά στην Πλατεία Ελευθερίας.

Με χειροπέδες έφυγε από το κέντρο διασκέδασης ιδιοκτησίας του ένας 39χρονος Έλληνας στις Σέρρες που εξυπηρέτησε τρείς πελάτες χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά νόσησης, εμβολιασμού ή rapid test.

Νέο παράδοξο περιστατικό με ανεμβολίαστους υγειονομικούς καταγράφηκε στο Νοσοκομείο Σερρών. Μετά την υπόθεση του γιατρού που ήταν να αναλάβει τη θέση του διευθυντή αναισθησιολόγου και ήταν ανεμβολίαστος, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, Νικόλαος Φαρμάκης, στο περιθώριο των δηλώσεων που έκανε μετά την σύσκεψη στην οποία συμμετείχε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, αποκάλυψε ότι κάποιοι νοσηλευτές που πήγαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών για να καλύψουν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από τους νοσηλευτές που βγήκαν σε αναστολή, ήταν ανεμβολίαστοι.

Δυναμική ήταν η απεργιακή κινητοποίηση στις Σέρρες, παρά τον βροχερό καιρό, που κήρυξε η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ και η ΣΕΠΕ, καθώς μεγάλα ήταν τα ποσοστά της συμμετοχής των εκπαιδευτικών.

Επταήμερη αναστολή λειτουργίας σε ψητοπωλείο στις Σέρρες και 2.000 πρόστιμο στον ιδιοκτήτη επέβαλαν οι αστυνομικές αρχές το Σάββατο 9 Οκτωβρίου για εξυπηρέτηση πελάτη σε εσωτερικό χώρο χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Εξορμήσεις σε απομακρυσμένες περιοχές, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ελευθερία», ανακοίνωσε χθες ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.