«Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Σερρών μέχρι αυτή τη στιγμή είναι ελεγχόμενη αλλά υπάρχουν και όρια, εάν έχουμε πολλή μεγάλη προσέλευση λόγω covid 19, θα αντιμετωπίσουμε και δυσκολίες» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Σερρών – Μαιευτήρας Δημήτρης Μπαλαξής.

Έκκληση και σε ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στο Νοσοκομείο Σερρών για να μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία λόγω Covid-19 έκανε μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών, Μιχάλης Παπαμιχάλης.

Τελείως διαφορετική την Πέμπτη η εικόνα της πόλης των Σερρών με τα τραπεζοκαθίσματα να είναι μαζεμένα και τους επαγγελματίες του κλάδου να δουλεύουν μόνο με ντελιβερι και take away. Η δουλειά βέβαια σήμερα ήταν “σπασμένη” καθώς ο κόσμος δεν βγήκε έξω, λόγω και της μεγάλης αύξησης κρουσμάτων κορονοιου.

Πενήντα είναι συνολικά τα κρούσματα στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Κωστοπούλειος Στέγη» μετά και τα αποτελέσματα του νέου μοριακού ελέγχου, που έγινε σε νοσηλευόμενους και εργαζόμενους και ανακοινώθηκαν την Τετάρτη το βράδυ.

Νέο αρνητικό ρεκόρ σημείωσε την Τετάρτη 28/10 ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών. Στα 158 ανήλθε ο αριθμός τους, σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ.

Στο «κόκκινο» επίπεδο 4 αυξημένου συναγερμού, είναι από σήμερα Πέμπτη, στις 6 το πρωί, οι περιφερειακές ενότητες των των Σερρών, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη 27/10 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την πορεία της Covid-19 στην Ελλάδα.