Την ανάγκη να δοθεί και στις επιχειρήσεις λιανεμπορίου της Π.Ε. Σερρών έκτακτη ενίσχυση υπό μορφή αποζημίωσης ανά επιχείρηση και χωρίς κριτήρια (κύκλος εργασιών/εργαζόμενοι κλπ) τουλάχιστον ποσού 5.000 ευρώ, προκειμένου να αποκατασταθεί η ρευστότητα τους και να καλυφθεί μέρος της ζημίας που έχουν υποστεί, ζητά το Επιμελητήριο Σερρών.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας, υπέγραψε την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021, τη σύμβαση της παραχώρησης του πρώην Στρατοπέδου Κολοκοτρώνη στο Επιμελητήριο Σερρών στην «Αίθουσα ΕΡΜΗΣ» του Στρατοπέδου. Κατά την υπογραφή παρέστησαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κων/νος Καραμανλής, που εκπροσώπησε το Υπουργείο Οικονομικών και τον οποίο ο Πρόεδρος ευχαρίστησε θερμά για την καθοριστική συμβολή του, και ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος. Μετά την υπογραφή, ακολούθησε περιήγηση στους χώρους του Στρατοπέδου.

Την άμεση λειτουργία του λιανεμπορίου με παράδοση εντός καταστήματος κατόπιν ραντεβού του καταναλωτή ( «click in shop») και με τήρηση αυστηρών μέτρων και υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπως και την άμεση οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων που τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας, ανάλογα με τη μείωση του τζίρου τους κατά το διάστημα της αναστολής σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα προηγούμενης χρονιάς σε συνάρτηση της με τα μηνιαία πάγια έξοδά τους, ζητά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας.

Ως την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά ένσταση κατά της απόφασης απόρριψης, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων, οι υποψήφιοι των οποίων οι αιτήσεις χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» έχουν απορριφθεί.

Την υπαγωγή του Ν. Σερρών ως προς την ψηφιακή προβολή τηλεοπτικών σταθμών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όπου ανήκει και διοικητικά, ζητά με επιστολή του προς τους αρμόδιους φορείς ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, κος Χρήστος Μέγκλας.

Το «πράσινο» φως για την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Κολοκοτρώνη προς όφελος της τοπικής επιχειρηματικότητας, δίνει το Υπουργείο Οικονομικών με την παραχώρησή του στο Επιμελητήριο Σερρών.

Την αυστηροποίηση  των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, αλλά χωρίς την επιβολή  τοπικού lockdown προτείνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Χρήστος Μέγκλας.

Την εξ ολοκλήρου ή μερική επιδότηση διαγνωστικών τεστ για κορονοϊό για επιχειρηματίες και εργαζόμενους προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας ζητά με επιστολή του προς τους υπουργούς Υγείας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Οικονομικών ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας.

Την παρέμβαση της Πολιτείας με την παροχή αντισταθμιστικών οφελών στο τεράστιο οικονομικό πλήγμα που επιφέρει στην τοπική οικονομία και στο ταμείο του ΕΒΕΣ η ματαίωση της 6ης SEREXPO, που θα πραγματοποιούνταν από τις 23 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου, ζητά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χρήστος Μέγκλας.

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 304 επισκέπτες